“In the garden of humanity every baby is a fresh new flower.”

— Debasish Mridha, physician and philosopher
wie zijn wij
Wie zijn wij

Wij zijn een klein, hecht team van drie gepassioneerde verloskundigen.
Onze focus ligt niet alleen op goede verloskundige zorg met een natuurlijke holistische visie, maar vooral op vrijheid in keuze.

Wij bieden zorg die écht persoonlijk is. Jij bent niet hetzelfde als iedere andere vrouw. Je hebt je eigen dromen, behoeften, angsten en onzekerheden met betreffende jouw zwangerschap en bevalling. Je hebt eigen ideeën hoe je deze zou willen beleven. De geboorte van je kindje zal een unieke ervaring zijn en daarbij hoort een uniek zorgplan. We beginnen daarom door eerst, met een open vizier, naar jouw wensen te luisteren. We zullen je goed informeren over alle opties, kansen en alternatieven. Samen zullen we alles goed in kaart brengen – rekening houdend met alle facetten. ‘Informed consent, shared decision-making’ en keuzevrijheid, autonomie, is voor ons, naast jou, prioriteit.

Om je daar goed in te kunnen voorzien, vinden wij het belangrijk om regelmatig bijscholingen, trainingen en acute vaardigheden te volgen. Ook staan wij ingeschreven in de kwaliteitsregisters van de KNOV. We hebben allemaal ons eigen interessegebied en ontwikkelen hierin steeds meer expertise.

wie zijn wij
Vervanging

Bij ziekte, scholing of verlof/vakantie werken we met Patricia van der Dennen onze vaste invalkracht. Ze onderschrijft de visie van Vivé.

Omdat we het belangrijk vinden om nieuwe verloskundigen op te leiden en kennis te laten maken met onze visie op de verloskunde, lopen er ook regelmatig studenten mee. Uiteraard zijn jullie vrij om te kiezen of zij aanwezig mogen zijn bij het spreekuur, de bevalling en het kraambed.


Vivé in 2022

Soumaya van Pelt

“It’s not just the making of babies but also the making of mothers that I see as the miracle of birth!”

Moeder van 4 / Paardensport / Dans / Boeken / Films / Bourgondisch / Marokko

wie zijn wij

Als jong kind was ik al geïntrigeerd door de zwangere vrouw. Jaren later mocht ik dit grote wonder zelf ervaren. Ik heb vier prachtige kinderen, die allen thuis zijn geboren. Een zwangerschap en bevalling blijven voor mij nog altijd een groot wonder! Iedere keer weer!

Ik heb gelijk na mijn afstuderen de opleiding echoscopie gedaan met als enige in de praktijk de specialisatie 3D/4D. Verder ben ik bevoegd tot het maken en beoordelen van CTG's, het verrichten van uitwendige versies, het plaatsen van spiraaltjes en klieven van tongriempjes. Ook ben in gecertificeerd in het begeleiden van een Centering Pregnancy zorg. Dit geeft natuurlijk allemaal een extra dimensie geeft binnen de vrouwenzorg.

Het leukste van het vak vind ik de diversiteit in de zorgvraag. Hoewel in principe zwangerschappen en bevallingen hetzelfde verlopen is de behoefte in zorg voor iedere zwangere anders. Belangrijk vind ik met name dat de zwangere zélf keuzes mag maken in wat goed voor haar is en bij haar past. Daar dan samen een weloverwogen pad voor uitstippelen vind ik de mooiste uitdaging. Het blijft voor mij een eer om deel te mogen uitmaken van deze mooie wonderlijke periode in jullie leven!

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie, 3D/4D-echoscopie, pre-conceptiezorg, anti-conceptiezorg, counseling prenatale diagnostiek, prenatale CTG-bewaking, verrichten van uitwendige versies, klieven tongriempjes, begeleiding Centering Pregnancy

BIG registratie: 59908662403

Sietske Rietveld

“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”

Moeder van 2 / Wandelen / Cappuccino / Bos en Heide / Coach / Kampvuur / Lezen / DIY

Ik ben Sietske Rietveld en sinds 2003 ben ik verloskundige. Ik heb op verschillende plaatsen in verschillende praktijken gewerkt en sinds 2019 werk ik bij praktijk Vivé. De visie van mijn collega’s hier past het beste bij mijn eigen kijk op zwangerschap en geboorte.
Wat ik boeiend vind is dat zwangerschappen en bevallingen overal hetzelfde verlopen en tegelijkertijd nooit hetzelfde zijn. Het is een proces waar ik jullie elke keer weer graag in begeleid. Samen zoeken naar wat voor jou en je partner op dat moment nodig is en welke keuzes daarbij horen, blijven voor mij de uitdaging. Ik werk tevens als coach waarbij ik graag een eindje meeloop in een zoektocht naar antwoorden die jij al met je meedraagt. Want alleen jij weet namelijk wat het beste bij jou past!

Bevoegdheden: verloskunde, pre-conceptiezorg, coaching, EMDR-methode, EVA-methode, counseling pretanale diagnostiek

BIG registratie: 79058934503

Daniela Mannhardt

Look deep into nature, and then you will understand everything better”

Moeder van 3 zonen / Fitness / Heilwolle / Natuur / Breien / Weleda / Noorwegen / Australie

Mijn naam is Daniela Mannhardt. Na de wereld rond te hebben gereisd, zijn mijn man, onze drie zoons en ik in Nederland terecht gekomen. Van mijn tweede ben ik bevallen in het buitenland en hierbij heb ik zelf ervaren hoe belangrijk keuzevrijheid is en hoeveel het betekent als je iemand vindt die in je wensen meegaat. Dit is wat ik jullie wil bieden. Een individuele weg te vinden door de zwangerschap, geboorte en kraamtijd en jullie in het maken van eigen keuzes te helpen.

Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Vivé als vaste waarneemster, ik heb ook in andere praktijken ervaring opgedaan. Tevens maakt het mijn opleiding tot echoscopiste mogelijk om nog uitgebreidere onderzoeken in de zwangerschap uit te voeren en te beoordelen. Samen met mijn collega’s heb ik de cursus hypnobirthing voor zorgverleners gevolgd. Dit vond ik zo bij me passen dat ik in mijn eerste zwangerschap de hele cursus als zwangere nogmaals heb mee gedaan.

Bevoegdheden: verloskunde, basisechoscopie

BIG registratie 99916896603

Shelsey Moonen

Mijn naam is Shelsey Moonen. Ik ben geboren en getogen in het Belgische Bocholt waar ik tot heden nog steeds vertoef met mijn man en kinderen. Ik ben altijd gepassioneerd geweest over zwangerschap en geboorte. Toen ik na de geboorte van mijn zoontje Kaz de kans kreeg om te gaan studeren heb ik deze met twee handen aangegrepen. In 2021 studeerde ik af als verloskundige. Sindsdien werk ik bij verloskundigenpraktijk de Toekomst. Ondertussen is ons gezinnetje ook een dochter, Loa, rijker geworden. Tijdens de opleiding werd me duidelijk dat ik het belangrijk vind dat er een vertrouwensband ontwikkeld kan worden in deze oh zo belangrijke fase van jullie leven. Keuzevrijheid, communicatie en vertrouwen vind ik daarom ook heel belangrijk! Vanuit mijn ervaring met dragen is er nog een passie ontstaan. Als draagconsulent probeer ik ouders wegwijs te maken in de wereld van het ergonomisch dragen en hen het plezier en comfort hiervan te laten ervaren. Niks zaliger dan je baby ook na de zwangerschap nog lekker dicht bij je te dragen en je handen toch vrij te hebben. Ik kijk er naar uit jullie te begeleiden op jullie bijzondere reis tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed.

Kimberly Zonneveld

Mijn naam is Kimberly Zonneveld. Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn als oudste van 4 kinderen. Ik wist als kind al dat ik later “iets met baby’s” wilde gaan doen. Verloskunde is dan ook niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie. Na mijn afstuderen in 2015 aan de Verloskunde Academie Rotterdam ben ik voor de liefde naar het mooie Brabant verhuisd. Sindsdien heb ik als waarneemster gewerkt bij verschillende praktijken verdeeld over het land. Sinds 2017 ben ik zelf moeder van Guus en besef ik pas echt hoe diep de liefde van een moeder voor haar kind is. In 2021 werd onze dochter Eefje geboren. Nadat ik mijn zoon zelf borstvoeding heb gegeven ben ik in 2018 aan de opleiding tot lactatiekundige begonnen, iets wat al lang op mijn wensenlijstje stond. Vanaf januari 2020 mag ik mij, naast verloskundige, dan ook lactatiekundige IBCLC noemen. Na een tijd gewerkt te hebben in een grote praktijk weet ik dat mijn hart ligt bij een kleinschalige praktijk. Bij de Toekomst werk ik met alle tijd, rust en aandacht voor jou, je partner en mogelijk je gezin. Na haar afstuderen heeft Soumaya de opleiding echoscopie gedaan en is zij gespecialiseerd in 3D/4D. Ook is zij bevoegd tot het maken en beoordelen van CTG’s, het verrichten van uitwendige versies, het plaatsen van de spiraal en klieven van de tongriem.

Afspraak inplannen?

Malik Khan

Meditation

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam. Eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi.